zaterdag 29 januari 2011

Doe er maar wat Pattex bij

Gisteren is het eerste eskimootje van expeditie terug gekomen. Oftewel ik heb mijn eerste cryo terugplaatsing gehad.
Om kwart voor twaalf werd ik gebeld dat ik om tien voor vier naar het LUMC mocht voor de terugplaatsing. "Is het eerste embryootje meteen goed ontdooit?" vroeg ik. Ja, dat was het geval. Dat is mooi, want dan heb ik er nog vijf in de vriezer wanneer deze poging mislukt.
In het LUMC aangekomen werden we vrij snel naar binnen geroepen. Het is toch altijd weer een beetje gênant om met ontbloot onderlijf op die stoel plaats te gaan nemen in een houding die allerminst gracieus te noemen is. Dan nog die felle lamp erop gericht en je begint te wensen dat babies romantisch tussen de lakens gemaakt worden. Oh wacht... zo gaat dat ook bij andere mensen. Maar wat moet dat moet.


Over romantiek gesproken. Veel stellen die proberen (natuurlijk) zwanger te worden beginnen het na een maand of twee al een behoorlijke verplichting te vinden waar geen greintje romantiek bij komt kijken. Ik en mijn lief hebben daar geen last van. Toen we vorig weekend in het ziekenhuis waren voor een follikelmeting, liepen we innig gearmd door de ziekenhuisgang. Blijkbaar zagen we er verliefd uit, want een langslopende man riep ons toe: "En wanneer is de bruiloft?" Ja, als wij papa en mama mogen worden, dan krijgen we zéker een liefdesbaby!
Enfin. Gelukkig was het weer een aardige vrouw die de behandeling deed.
Toen ze het embryootje met het slangetje in bracht zei ik nog "Doe er maar een beetje Pattex bij." maar die vlieger ging niet op. Toen ze klaar was zei ze "Nou, dat worden weer twee spannende weken voor je hè." Maar ik antwoordde dat ik zou proberen om er "gewoon" niet aan te denken. Als reactie kreeg in een veelzeggende blik die zei "Dat gaat je niet lukken, meid." -"Probéren he!", voegde ik er aan toe.
Ik moet zeggen, tot nu toe voel ik geen hoopvolle spanning. Het voelt anders dan de eerste keer. Ik hoop alleen maar dat ik óf zwanger wordt en het dan ook blijf, óf niet zwanger en meteen weer door naar de volgende ronde. De tijd -zoals gebruikelijk- zal het leren!

3 opmerkingen:

 1. en wederom een geweldige blog van la alexa..
  flauw trouwens dat ze ipv pattex geen bizonkit aanboden.. veel baarmoedervriendelijker;)

  Liefs nanette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend meis!!! Mijn duimen draaien dat dit eskimootje nog een maandje of 8 in jouw buik mag blijven eskimoen!!

  Liefs Marjolein(103)

  BeantwoordenVerwijderen