vrijdag 7 januari 2011

De beste wensen

Toen het 1 januari werd, en iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar wenste, dacht ik één ding: "Als het maar niet wéér zo'n k*tjaar wordt." Maar zoiets zeg je niet tegen mensen op 1 januari 00.00 uur, dus heb ik maar weer de traditionele beste wensen uitgesproken. "Ik hoop dat je geen k*tjaar hebt" klinkt toch een beetje lullig.

Ik ben helemaal niet veeleisend eigenlijk. Ik hoef geen bergen geld, noch 2 keer per jaar op vakantie. Ik hoef geen groot huis of dure auto. Ook hoef ik geen carriere te maken, mezelf te bewijzen of bosjes vrienden te hebben. Ik wil maar één ding: me gelukkig voelen. That's it. Heb ik al die andere dingen nodig om me gelukkig te voelen? Nee. Maar wat dan wel?Ik denk dat gelukkig zijn een basisgevoel is dat deels voortkomt uit de wetenschap dat je altijd mensen om je heen hebt die er altijd voor je zullen zijn. Dat wat je ook meemaakt, je dit kan delen met die mensen en dat zij onvoorwaardelijk van je houden, ook als het niet zo goed met je gaat. Meestal is het de directe familie die die rol vervuld; ouders, broers of zussen, maar vooral kinderen.
Voor mij is het vooral Vincent. De familie die ik zelf gekozen heb en met wie ik de komende duizend jaar wil doorbrengen. En ik bof, want hij wil dat ook met mij. Maar gek genoeg zal alle bevestiging die ik hierin krijg nooit genoeg zijn om niet te denken "Wat als hij genoeg van mij krijgt?" Want laten we wel wezen, ik ben momemteel niet altijd het zonnetje in huis. Sterker nog, ik ben een lichtgeraakt, depressief, sarcastisch, cynish (ja allebei!) emotioneel wrak.

Als ze van mij een film zouden maken, dan ben ik een heks die overal waar ze komt de ruimte doet verduisteren.
Om het verhaal interessant te maken zou de heks eens lief en mooi zijn geweest, met een groot hart, maar dat jarenlange kinderloosheid haar zo had verbitterd dat ze langzaamaan zichzelf niet meer was en de mensheid vervloekte. Ze sprak een toverspreuk uit waardoor er geen kinderen meer geboren zouden worden. Er was maar één manier om de betovering te verbreken, en dat zou gebeuren wanneer een onschuldig kind haar 'mama' zou noemen.
(Peter Jackson of M. Night Shyamalan mogen indien geinteresseerd contact met mij opnemen.)

Gelukkig nieuwjaar! (Dat het maar géén k*tjaar mag worden. ;))

2 opmerkingen:

 1. Lieve, lieve, lieve Alex!!

  Ik ga geen opbeurende woorden plaatsen, geen anekdotes of clichés benoemen, niet zeggen dat het goed koomt, dat je ooit gelukkkig wordt.
  Ik zal je ook niet vertellen dat je die heks uit het verhaal niet bent of juist misschien wel bent.
  Ik ga alleen zeggen dat ik enorm veel respect voor je heb, diepe waardering en dat ik hoop dat je ooit onwijs gelukkig zal zijn............
  Heeeeeeel veel liefs en een dikke knuffffff
  Karine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij hebben het gedaan alex.. elkaar een minder klote jaar gewenst
  (om vervolgens lekkage te ontdekken.. zucht)
  Maar ik begrijp wel wat je bedoeld..

  ook ik ga geen opbeurende woorden opschrijven, omdat dat altijd zo gemaakt klinkt (hoewel wel oprecht gemeend)

  Ik ga je alleen een knuffel brengen hier..

  nanette

  BeantwoordenVerwijderen